Welkom bij SV Hirundo,Afdeling gymnastiek.

Link naar fotogalerij jubileumshow

"De Ruimte"


Je kunt bij ons gymmen en turnen. Van jong tot oud, meisjes en jongens, het maakt niet uit, iedereen is van harte welkom.

Kleuters:

Bij kleutergymnastiek proberen wij aan de bewegingsbehoeften van de kleuter te voldoen. Elk kind is anders; het ene kind is bang om over kop te gaan, het andere kind heeft hoogtevrees en weer een ander kent geen vrees. Natuurlijk houden wij hier rekening mee! 

We werken op de vloer met materialen (hoepels, blokken, pittenzakjes etc) maar ook met toestel-situaties, waarmee we de kinderen bewegingsvormen aanleren zoals duikelen, steunspringen, balanceren, ver-/ hoogspringen, diepspringen, klauteren, rollen, zwaaien, slingeren, schommelen, klimmen etc. Uiteraard doen we met de groep leuke spelletjes als afsluiting van de les.

Jongens&Meiden

Voor jongens en meiden zijn er verschillende groepen, zie rooster. In de lessen zijn we bezig met gymmen, turnen, springen enzovoort. Elke week doen we een ander programma.

Onze jeugd komt uit de hele regio. Elke groep heeft een maximum van 25 kinderen, vol=helaas vol.

Dames&Heren

Voor dames en heren is er sport en spel. Dit is het sportieve uurtje voor iedereen die recreatief wil sporten. We doen veel (bal)spel en ook conditietraining. Dit is ook zeer geschikt voor mensen met weinig sportervaring, die juist wel weer graag iets willen/moeten gaan doen.


Kortom: Bij ons kun je fijne lessen volgen en daar veel plezier aan beleven. Door het enthousiasme van de kinderen en de leiding, vliegt de tijd en vindt iedereen het jammer dat het weer voorbij is. Want een week wachten is voor de meeste kinderen wel lang!


Wannneer zijn wij aanwezig? Kijk op het rooster


Lijkt het je leuk om mee te doen, kom dan naar de zaal en doe lekker één of twee proeflesjes met ons mee!


Welkom bij SV Hirundo, afdeling tafeltennis.


Direct bij de oprichting van SV Hirundo in 1972 werd er een afdeling tafeltennis opgericht. Momenteel nemen we met twee teams deel aan de Baronie competitie. Gezelligheid en sportiviteit staan bij ons voorop.


Iedereen heeft als weleens gepingpongd, bijvoorbeeld op school of op de camping. Tafeltennis kan gewoon voor de gezelligheid, maar ook als snelle wedstrijdsport.

Tafeltennis kan tot op hoge leeftijd gespeeld worden en is nauwelijks blessure gevoelig.


Wil je ook eens kijken of tafeltennis iets voor jou is en ben je ouder dan 8 jaar? Je bent van harte welkom om een keertje mee te komen trainen. We trainen iedere vrijdag vanaf 20:00 tot 21:30 uur. 

Welkom bij SV Hirundo,Afdeling badminton.

Jeugd vanaf 7 jaar

De jeugd wordt begeleid door vier seniorenleden.

Edwin Goossens, Patrick Goossens, Laura Goossens en Lotte Goossens. Voor deze begeleiding kunnen we nog wat senior leden gebruiken, dus als je het leuk vindt om de jongste leden wat van Badminton bij te brengen meld je dan aan bij Patrick Goossens (badminton@svhirundo.nl)


Elke trainingsavond zijn twee van de vier aanwezig zodat alle kinderen de aandacht krijgen die ze nodig hebben.

De jongste van de groep wordt spelenderwijs, het spel geleerd.

De wat oudere kinderen van de groep zijn al een stap verder en daar worden de slagen, het lopen en het spelinzicht geleerd.


Dames&Heren

Wij SV Hirundo afd. Badminton hebben, vinden we zelf natuurlijk, de leukste en gezelligste vereniging van het dorp. Elke vrijdagavond wordt er in sporthal Rietgors met veel plezier en inzet een shuttle geslagen.

De competitieteams trainen van half 8 tot half 9, na half 9 is het vrij spelen voor iedereen.


Keertje Proberen

We zoeken nog steeds fanatieke, sportieve personen, die samen met ons op vrijdag avond vanaf 19.30 uur gezellig te Badmintonnen. Ervaring is niet nodig, inzet wel! Voor eventueel een badmintonracket word gezorgd, de shuttles worden beschikbaar gesteld door de afdeling.


Onze opzet is, om zoveel mogelijk sporters enthousiast te krijgen voor de mooie sport Badminton. En tevens ervoor te zorgen dat de vrijdagavond weer een gezellige drukke badmintonavond gaat worden.


Denk jij "Badminton is misschien wel wat voor mij, maar is het ook een leuke sport om te doen?" Kom dan, samen met ons, op vrijdagavond in de sportzaal!

Om een ieder de mogelijkheid te geven de sport te ontdekken, bieden wij de aan om één maand gratis!! te komen

sporten. Trek je sportschoenen aan en kom het een keer proberen.


Welkom bij SV Hirundo,Afdeling volleybal.

Wij zijn een recreatieve volleybalvereniging met momenteel twee damesteams (dames 1 en dames 2) en een Mix-team die alle drie in de competitie van het ORV Breda meespelen. Na de training en de wedstrijden is er altijd de mogelijkheid om nog gezellig wat te drinken en te kletsen in de kantine. Ook hebben wij ieder jaar een oliebollentoernooi, een eindbarbecue, teamuitjes en doen wij mee aan het Zwaluws Zomer Festijn beachvolleybaltoernooi.


Mix-Team recreatief

Het Mix-Team traint op maandagavond van 20:00 tot 21:30 en ook op donderdagavond van 20:00 tot 21:30.


Damesteam recreatief

De dames trainen elke donderdagavond van 20:00 tot 21:30.


Competitie

Dames 1 speelt in de 4e klasse, dames 2 speelt in de 3e klasse en het Mix-Team speelt in de 4e klasse. Competitiewedstrijden worden gespeeld op doordeweekse avonden. De thuiswedstrijden zijn altijd op maandagavond. De uitwedstrijden worden aan het begin van het seizoen vastgelegd en deze kunnen van maandag t/m donderdag gespeeld worden.


Beachvolleybal

Voor de liefhebbers is er in de zomermaanden vanaf half acht mogelijk om te beachvolleyballen mits er genoeg animo is. Teams die willen trainen voor het komende Zwaluws Zomerfestijn kunnen zich aanmelden bij Kees Groeneveld (06-11412780) om een balletje te slaan. Natuurlijk is iedereen welkom die de sport wil bekijken of zelf ook het beachen wel eens wil proberen. Het veld is te vinden aan de Groenendijk 16b bij de tennisbanen op het terrein van Zwalaho.


Nieuwe leden

Onze volleybalvereniging zoekt enthousiaste nieuwe leden. Lijkt het je leuk om in een gezellig recreantenteam te komen volleyballen en misschcien zelfs competitie te spelen? Dan zijn we op zoek naar jou. We zoeken spelers voor onze dames 1 en mix-team. Heb je interesse, dan nodigen we je uit om eens te komen kijken en een avond mee te trainen. Heb je na het lezen van onze oproep zin om weer te gaan sporten in teamverband? Neem dan contact op met Mariska de Vos, tel 0625075662 of mail msn.devos@live.nl