JV Hirundo 500punten Toernooi juli 2022 

Zondag 3 juli mochten we eindelijk weer een toernooi organiseren in Lage Zwaluwe! Deze keer deden we dat samen met JV Zevenbergen. En met succes!

Een topdag, 125 kinderen uit de omgeving op de mat en zo werden er veel partijtjes gespeeld.

Een leuke warming up, gevolgd de poule-indeling en klaar voor de partijtjes. Die starten met de "Ritsu-rei" -staande buiging-,"Hajime" -start' tot er "Mate" -stop/einde- wordt geroepen door de scheidsrechter en afgroeten met wederom de "Ritsu-rei".

Wie het zakje mag pakken is de winnaar! En natuurlijk hebben ze allemaal gewonnen en mocht iedereen op het podium!

Vandaag stonden Riley(2e), Merlijn(1e), Ryder(3e), Manouk(3e), Seb(3e), Lucas(3e), Joshane (1e), Ise(3e), Taeke(3e), Sjoerd(2e), Jake(2e) en Jayce(2e) voor Hirundo op de mat.

Klik hier voor meer informatie over de 500 puntentoernooien

SV Hirundo 50 jaar 1972-2022 judoclinic

Maandag 20-juni stond in het teken van het Jublieum van Hirundo. Daarom een speciale les, waarbij alle kids welkom zijn.

Vandaag hoorden we veel "Oooohs" en Woooows"! "Doet het geen pijn?!" "Hoe hebben jullie deze trucs geleerd?"

De kinderen waren duidelijk diep onder de indruk van trucjes van Anouk en Tim!

Anouk & Tim zijn beiden zwarte band judoka, trainen bij onze vrienden van Team Haragei en hebben al een hele cv op hun naam.

Een toffe les en we hebben vandaag veel nieuwe gezichtjes gezien!

SV Hirundo 50 jaar 1972-2022 jeugdfeestdag

Op zaterdag 18 juni hebben we de sporthal omgebouwd tot een waar springparadijs. Ondanks de hitte hebben meer dan zestig kinderen zich ruim 3uur lang zíchtbaar vermaakt. Uiteraard voorzien van voldoende te drinken&snacken. Een verkoelende pauze met een ijsje en wat snoepgoed hielp ze de middag door!

Lees hier het volledige verslag 

Uitje Belhamel 2022

Leuke herinneringen maken was één van de dingen die we wilden doen met de opbrengst van lotenverkoop van De Grote Clubactie, én dat is wat we zaterdag 14-mei dan ook wat we hebben gedaan! Samen met onze vrienden van Zevenbergen hebben wij met de kids genoten van een super gezellige middag!

500Punten toernooi Arashi 2022

De tweede ronde van het 500punten toernooi werd georganiseerd door Oosterhout.


Vandaag stonden Riley(3e), Merlijn(3e), Chelsea(3e), Ryder(3e), Manouk(1e), Seb(3e) en Jayce(2e) voor Hirundo op de mat met voor Manouk alweer de zilveren beker! Nog maar 100 punten tot de 500 behaald zijn!

Klik hier voor meer informatie over de 500 puntentoernooien

500 Punten toernooi JHBB 2022

Door Corona hebben we deze toernooien al veel te lang niet kunnen organiseren, maar we zijn er weer. Eindelijk was er de aftrap voor nog een half seizoentje! 

27-maart werd er voor punten gestreden in Breda en punten zijn er binnen gesleept💪 Want meedoen is al 10 punten 🔟


Op deze dag werd Hirundo door wat minder judoka's vertegenwoordigd dan we gewend zijn, helaas waren er aan aantal verhinderd. Toch waren er acht van onze vereniging op de mat. Riley, Merlijn, Taeke, Ryder, Sjoerd, Manouk, Lucas en Jayce hebben stinkend hun best gedaan. Wat waren ze dapper! Vallen én weer opstaan, incasseren en ook weer terug in de aanval, we hebben mooie acties gezien en ook Meester Paul is supertrots🤩

Klik hier voor meer informatie over de 500 puntentoernooien

Spel- en zwemmidag Klundert 2022


Eén van de leuke herinneringen die we normaal jaarlijks maken is de Spel- en Zwemmiddag, helaas hebben we dit een jaartje moeten overslaan. Nu de kogel door de kerk was en we weer mochten, hebben we meteen actie ondernomen en op zondag 13 maart een superleuke middag georganiseerd! 

Samen met Judoklub Klundert, Judovereniging Zevenbergen en Team Haragei uit Terheijden beleefden we deze sportieve middag. 48 deelnemers waarvan er 46 nog gingen zwemmen beleefden een gezellige middag.

Er werden tal van behendigheidsspelletjes afgewerkt. Zoals o.a. het judojas hangen, stapel estafette, judomat doorgeven, mijnenveld, judoband springen, en vanaf 14.00 uur mochten ze vrij zwemmen in het zwembad van de Niervaert.

Vrolijke gezichten en nieuwe vriendschappen werden gesloten deze middag.

De samenwerkende judoverenigingen willen nogmaals alle vrijwilligers bedanken voor hun hulp tijdens deze middag, en kijken alweer uit naar de volgende editie van de spel en zwemmiddag.

Zie onder de foto's van deze leuke dag! Nog meer foto's zijn te bekijken op www.judoklubklundert.nl/spel-en-zwemmiddag-13-03-2022


Baronie Arashi Cup 2021

Op 6 november vond er eindelijk weer een toernooit plaats en wel de Baronie Arashi Cup in bij Bliemer Arashi in Oosterhout!

Dat onze judoka's hier aan toe waren, bleek wel uit het aantal aanmeldingen dat we binnen kregen. De helft van alle leden had zich opgegeven én was aanwezig! 

Het werd nog even spannend of deze door kon gaan, doordat er wederom aangescherpte corona-maatregelen waren aangekondigd, maar gelukkig is het gelukt. Om 12.30uur meldden de eerste kinderen zich al en na een flinke warming-up werd hun door Rinus uitgelegd wat er gebeuren ging. Hij vertelde ze over Wasari's en Ipons, over houdgrepen en de puntentelling. Veel informatie.. Voor wie het niet heeft kunnen onthouden, kijk maar eens onder het kopje spreekbeurt op de home-pagina

De middag was verdeeld over 4 blokken, met plaats voor 6 matten. In alle blokken was Hirundo vertegenwoordiigd. Vijf kinderen die hun debuut maakten en zeven die al meer bekend zijn met het doen van wedstrijdjes.

Super leuk om jullie enthousiasme te zien! Er werden voetvegen uitgedeeld, worpen gemaakt, houdgrepen geprobeerd én gedaan.  En wat hebben jullie het goed gedaan, smaakt het al naar meer??! 

Wie er gewonnen heeft? Iedereen, want "ook als je geen partijtje wint, heb je gewonnen", aldus Rinus Bliemer. En hij heeft gelijk, want jullie hebben ervaren, gevoeld en geleerd.