Judo

Omnisportvereniging Hirundo Lage Zwaluwe

Judo

JUDO


 

NIEUW:

JUDO| NINJA KIDS 4-7jr

Judo, maar dan nóg leuker!

Beginnen met de zwarte band, dat is

even anders! Niet om de middel,

maar om het hoofd!

In deze Ninja Kids lessen wordt er 

spelenderwijs gewerkt aan belang-

rijke vaardigheden zoals, vallen én 

opstaan, balans, concentratie,

coördinatie en zelfvertrouwen om zichzelf weerbaarder op te stellen. Judo is een geweldige sport om te bewegen, te leren met andere kinderen om te gaan en hun eigen krachten te leren kennen. Spelenderwijs gaan we van Ninja bewegingen en oefeningen naar Judo. Deze eerste groep is speciaal voor kinderen tm ongeveer 7 jaar. 

 

Bij de eerste proeflessen (max 3) mogen de kinderen een judopak lenen. Bij inschrijving krijgt het kind de zwarte hoofdband met naam + een cadeautje en kan er zelf een judopak worden aangeschaft. 


Wist je dat ....

 •  Judotechnieken erop gericht zijn een tegenstander uit te schakelen zonder hem te verwonden?
 • Judo een japanse vechtsport is ontwikkeld door Meester Jigoro Kano?
 • Judo “de zachte manier” betekent? Bij Judo maak je zoveel mogelijk gebruik van de kracht van de tegenstander.
 • Het beoefenen van de Judo sport tot meer zelfvertrouwen en eigenwaarde leidt?

 • Judo voor kinderen een goede ondersteuning is bij de ontwikkeling van motorische vaardigheden?
 • Door judo in te zetten als middel een belangrijke impuls wordt gegeven aan het leren omgaan met regels, het ontwikkelen van sociale vaardigheden en maatschappelijke normen?

 • Basisbewegingen zoals: trekken, duwen, dragen, tillen, rollen en balanceren de judosport veelzijdig en intensief maken?
 • Judo een goede basis is voor alle andere sporten? Kinderen leren incasseren, vallen en opstaan, ontwijken en samenwerken!


Judo is een spel van aanvallen en verdedigen en is ideaal voor de      ontwikkeling van opgroeiende kinderen. Bij ons leren kinderen in een    beschermde omgeving, op een veilige manier de grondbeginselen van het  judo. Om dit te kunnen bereiken zijn respect, normen en waarden erg  belangrijk. Bij judo is er vanzelfsprekende discipline, zijn er duidelijke  regels en draagt ieder verantwoordelijkheid voor elkaar.


De lessen worden gegeven door onze enthousiaste gediplomeerde judoleraar Paul Christianen. Hij heeft zeer ruime ervaring en biedt op een gezellige en recreatieve manier de judolessen aan.

 

Ieder kind tm 12 jaar is welkom een serie van drie proeflessen te komen volgen. Zie voor de tijden ons rooster. De leen judopakken liggen klaar.

Zien we je binnenkort?!


Handig om te weten:

 • Elke laatste maandag voor de schoolvakantie, is het vriendjesdag (ook niet vriendjes mogen komen) en worden er leuke spelletjes gespeeld
 • Meedoen voor een proefles kan het hele jaar door, maar opgeven voor specifieke data mag ook via SjorsSportief
 • Lestijden: Elke maandag Ninja Kids: 15.00-16:00uur en Judo vanaf ong 8jaar: 16.00-17.00uur

 

 

🔵 Locatie: Sporthal De Rietgors

🔵 Contactpersoon: Ilona de LeeuwHeb je vragen? Stuur ons een mailtje of neem contact op via Facebook
Ivm het coronavirus is doorgang van activiteiten geheel afhankelijk van de adviezen en maatregelen vanuit de overheid en het RIVM. Middels de NieuwsPagina en Facebook houden we u op de hoogte.