Omnisportvereniging Hirundo Lage Zwaluwe

Gymnastiek

JEUGD


Sportrooster 2022-2023 

Vanaf 21 augustus 2018 ziet het sportrooster er als volgt uit:

 

Dinsdag

Selectie             Tijd                    Juf

6-8 jaar             18.30-19.30       Loes / Marjolein

9-16 jaar           18.30-20.00       Nicole / CarolineGroep               Tijd                    Begeleiding

Dames &           20.15-21.15      Caroline

heren trim


Woensdag

Groep                 Tijd                    Juf

Kleuters              17.00-17.45      Marjolein

3-4-5                   17.00-18.00      Caroline

Jongens              19.00-20.00      Lars

6-7-8-brug          19.00-20.00       Simone

VO2 en ouder     20.00-21.00      Simone / Caroline Kleutergym:


Kleuters hebben plezier in bewegen. Elke stoeprand, bank of iets dergelijks nodigt hen uit om te bewegen, te spelen en te ontdekken. De kleuter maakt een enorme ontwikkeling door, waarbij deze drang tot bewegen erg belangrijk is. Bij kleutergymnastiek proberen wij aan de bewegingsbehoeften van de kleuter te voldoen. Elk kind is anders; het ene kind is bang om over kop te gaan, het andere kind heeft hoogtevrees en weer een ander kent geen vrees. Natuurlijk houden wij hier rekening mee.


Bij kleutergymnastiek worden situaties geboden die passen bij de kinderen en die elk kind op zijn eigen niveau kan beleven, en waarop elk kind zich op zijn eigen tempo en mogelijkheden ontwikkelt. Daarbij proberen wij het kind te stimuleren steeds een stapje verder te gaan. Er wordt steeds uitgegaan van de belevingswereld van het kind.

 

Hoe ziet een kleutergymles er dan uit? We werken op de vloer met materialen (hoepels, blokken, pittenzakjes etc) maar ook met toestel-situaties, waarmee we de kinderen bewegingsvormen aanleren zoals duikelen, steunspringen, balanceren, ver-/ hoogspringen, diepspringen, klauteren, rollen, zwaaien, slingeren, schommelen, klimmen etc. Uiteraard doen we met de groep leuke spelletjes als afsluiting van de les.

De kleutertjes zijn aan het eind van de les best moe van het sporten!Kleutergym is voor ALLE kleuters. 


 

Jongens en meisjes:


Voor jongens en meisjes (jeugd en junioren) hebben wij ook leuke gymlessen. In de lessen zijn we bezig met gymmen, turnen, springen enzovoort. Elke week doen we een ander programma. Onze jeugd komt uit de hele regio. Elke groep heeft een maximum van 25 kinderen, vol=helaas vol.

 


Kinderen die belangstelling hebben, mogen uiteraard bij ons gratis proeflesjes volgen.