Omnisportvereniging Hirundo Lage Zwaluwe

Badminton

Nieuws


Hirundo 1 wederom kampioen!!!!

alleen deze keer zeer verrassend

Nadat het eerste team van Hirundo vorig jaar kampioen werd en als kers op de taart ook nog Brabants kampioen, zag het er dit jaar heel anders uit, Dinteloord was dit jaar de kandidaat om kampioen te worden met nog twee wedstrijden te spelen hadden de Dinteloorders maar 7 punten uit twee wedstrijden nodig om het kampioenschap binnen te halen. Geen enkel probleem zou je denken, de voorlaatste wedstrijd werd met 4-4 gelijk gespeeld. Nog 3 punten waren nodig om voor het kampioenschap, alleen moesten ze wel tegen Olympus die drie punten halen. Arno en Sonja waren gaan kijken bij deze laatste wedstrijd, in de hoop natuurlijk dat ze nog een steekje zouden laten vallen en zo geschiede. Olympus versloeg Dinteloord met 2-6, daardoor werd Hirundo 1 alsnog kampioen.


Wij feliciteren Sonja, Laura, Arno, Peter en Bart met het behalen van het kampioenschap. op naar de volgende....


Hirundo 1 Kampioen!!!!

Voor het tweede jaar op rij hebben we bij Hirundo afd. Badminton weer een kampioensteam


Afgelopen zondag was het zover, waren het vorig jaar de meisjes die kampioen werden, kon nu ons eerste team met die eer gaan strijken. Maar dan moest er eerst nog de laatste wedstrijd gewonnen worden van de nummer twee SV Olympus 1.


Na een goed seizoen gespeeld te hebben 1 wedstrijd gelijk (tegen dat zelfde Olympus) en niets verloren kwam het er nu op aan.


Hirundo 1 had een kleine voorsprong in de stand en konden zich permitteren om met 3-5 te verliezen met die stand werden ze alsnog kampioen maar met die insteek gingen ze niet de baan op, ze waren hier om te winnen. De eerste wedstrijd tegen Olympus was, zoals eerder gezegd, een gelijk spel dus het kon alle kanten opgaan. Begonnen werd er met de dubbels de heren wisten vrij gemakkelijk te winnen maar de dames hadden meer moeite zij verloren hun partij 1-1. Op naar de enkels. Bart wist zijn enkel in een pittige wedstrijd knap in twee sets te winnen. Sonja had weinig kans tegen haar dame en verloor haar partij 2-2. Laura wist ook haar wedstrijd niet in winst om te zetten 2-3. Peter won de eerste set van zijn enkel vrij makkelijk alleen had een verlenging nodig in de tweede set maar wist wel te winnen. 3-3 dat was genoeg voor SV Hirundo 1 om kampioen te worden van seizoen 2014-2015 de rest van de wedstrijden was alleen nog maar voor de papieren maar ook die twee werden knap gewonnen eindstand 5-3. Wij feliciteren Arno van Dreumel, Peter de Rond, Bart Stevens, Sonja Boersma en Laura Goossens met het behalen van dit kampioenschap. Omdat dit de laatste thuiswedstrijd was en het bij Hirundo traditie is om die laatste wedstrijd feestelijk af te sluiten met een hapje en een drankje, was het nog lang gezellig in de kantine van de sporthal.

 

 

Afd. Badminton heeft een Team App


we hebben een via TEAM APP een heuse app voor onze vereniging.

De SV Hirundo team app dit is een app waar je van alles komt te weten over badmintonvereniging SV Hirundo


Hoe werkt het???


Download met je smartphone de Team App en zoek naar SV Hirundo  maak je eigen account aan, deze moet je nog wel even via je eigen mail bevestigen, en dan kun inloggen op de SV Hirundo App hier zie je wat er op de planning staat qua wedstrijden en activiteiten, ook kun je elkaar, berichten sturen foto's delen en nog veel meer kijk voor de gein maar eens op de app

Veel App plezier