tNieuws

Omnisportvereniging Hirundo Lage Zwaluwe


Tafeltennis

NIEUWS


Open Zwaluws Tafeltenniskampioenschap: 14-04-2019

Zondag 14 april jl. stond het Open Zwaluws Tafeltenniskampioenschap (OZTK) op de planning. 19 Zwaluwenaren gingen met elkaar de strijd aan om de felbegeerde titel. Er stond een ochtend- en een middagprogramma voor de deelnemers klaar. In de ochtend werden de degens gekruist in 3 poules van 5 en 1 poule van 4, waarvan de nummers 1 tot en met 3 zich zouden plaatsen voor de knock-out fase tezamen met de 2 beste nummers 4 uit de poulefase. De overige nummers 4 en de 3 nummers 5 plaatsten zich voor de verliezersronde, waarin in pouleverband bepaald werd wie de winnaar zou worden.

Na een spannend ochtendprogramma en het nodige rekenwerk, door de toernooileiding, werden uiteindelijk de plaatsen voor de knock-out fase en de verliezersronde vergeven. In de 8ste finales van het toernooi stonden 6 wedstrijden op het programma, de nummers 1 uit poule C en D waren namelijk automatisch verzekerd van een plaats bij de laatste 8. Na 4 spannende kwartfinales, allen 4 of 5 sets, gingen Albert Sulkers, Kevin Voermans, Cockie Hoevenaar en Glenn Voermans door naar de halve finales en zouden met z’n vieren gaan spelen om de felbegeerde prijzen. In de 1ste halve finale bleek Cockie in 4 sets te sterk voor Kevin en plaatste zich zodoende voor de finale. In de 2e halve finale was Glenn afgetekend de sterkste door in 3 sets te winnen van Albert. Na de halve finales werd eerst aangevangen met de wedstrijd om de 3e/4e plek daarin bleek, na een gelijk opgaande strijd, Kevin in 4 sets te sterk voor Albert. De finale werd, tegen ieders verwachting in, een afgetekende overwinning voor Glenn. Op 1 set na had Glenn de overhand in de partij en wist Cockie te verslaan met 3-1 in sets. Glenn mag zich dus met trots, voor het aankomend jaar, de tafeltennis kampioen van de dorpen Hooge en Lage Zwaluwe noemen.

Rest tot slot nog de verliezersronde te benoemen. In deze poulefase waren Dick Polak en Rik Weeland afgetekend de sterkste spelers, de onderlinge wedstrijd van de 2 heren bleek dus de beslissende wedstrijd voor de winst in deze verliezersronde. Deze wedstrijd werd in een spannende 5-setter door Rik naar zich toegetrokken en maakte Rik zodoende de kampioen van de verliezersronde op dit OZTK.


Uitslag OZTK 2019:

1. Glenn Voermans

2. Cockie Hoevenaar

3. Kevin Voermans

Winnaar verliezersronde: Rik WeelandHirundo 1


Zoals jullie eerder al hebben gelezen, is Hirundo 1 in december kampioen geworden en gepromoveerd naar de Overgangs Klasse. Na een flitsende start stonden we samen met Never Down uit Breda op een gedeelde eerste plaats na vier speelronden.


Tijdens de 5e speelweek speelden we tegen Never Down. De reden dat dit team zo hoog staat, is dat zij één zeer sterke speler hebben die nog geen wedstrijd verloren heeft. Ook vanavond stond hij opgesteld. Voor ons team speelden Glenn, Kevin en Timo. Na veel spannende partijen deelden we uiteindelijk de punten: 5-5.


In week 6 mochten we tegen Dior. Dit keer speelden we een uitwedstrijd in Rijen. In onze eerste ontmoeting hadden we 5-5 gespeeld en ook vanavond werd dit de uitslag. Ook hier weer super spannende wedstrijden waar voor ieder punt werd geknokt.


In week 7 stond de thuiswedstrijd tegen Die Meede 3 uit Made gepland. De uitwedstrijd hadden we gewonnen met 7-3. Twee spelers van Die Meede waren helaas geveld door griep en daardoor kwamen ze met reservespelers. Deze spelers waren echter van een heel ander kaliber en hebben niks in deze klasse te zoeken. We werden dan ook met 9-1 van tafel geslagen. Jammer dat dit blijkbaar is toegestaan, waardoor we van de 2e plaats ineens kelderde naar de 5e plaats.


De volgende wedstrijd was tegen Belcrum uit Breda. Vanavond speelden Timo, Cockie en Kevin en probeerden we de opgelopen schade van vorige week wat te herstellen. Ook hier weer spannende wedstrijden. De teams in onze klasse zijn allemaal redelijk aan elkaar gewaagd. Einduitslag 6-4 in ons voordeel.


Op 27 maart speelden we nogmaals tegen Die Meede, maar nu tegen team 2. Timo had berekend als we met 10-0 zouden winnen, dat we technisch gezien nog steeds kampioen konden worden. Timo zelf stond helaas niet ingedeeld, dus de druk lag bij Glenn, Kevin en Cockie. Zij hadden de opdracht goed begrepen en voerde deze dan ook uit: 10-0 winst.


Speelweek 10: momenteel staan we op de 2e plaats en spelen we vanavond weer tegen de koploper Never Down. Om kampioen te worden, moet met 7-3 worden gewonnen. Een tweede plaats zou recht geven op het spelen van een promotiewedstrijd, maar dan moeten er twee punten worden behaald. Ondanks dat Never Down aan had gegeven niet te willen promoveren, verschenen ze toch in de sterkste opstelling. Glenn mocht de avond openen tegen Stephan, een speler die de hele competitie nog geen wedstrijd verloren had. De eerste en tweede set werd hij compleet van tafel af geslagen, maar hij wist zich te herpakken. Set 3 en 4 gingen naar Glenn, waarna een 5e set volgde. Helaas moet Glenn het toch net afleggen, maar wel een prachtige partij om naar te kijken. Na verlies van Kevin, Timo en de dubbel was de achterstand inmiddels 0-4 en was de kans op het kampioenschap voorbij. Dan maar strijden voor de tweede plek. Uiteindelijk wisten Timo en Glenn nog een partij te winnen, waardoor de eindstand op 3-7 kwam. We zijn hierdoor 2e geworden in de Overgangs Klasse en mogen volgende week spelen voor promotie tegen Prinsenbeek.


Promotie/degradatie wedstrijd, d.d. 10 april 2019:
Prinsenbeek 2 – Hirundo 1

Doordat we op de 2e plaats zijn geëindigd in de Overgangs Klasse mogen we vanavond spelen voor promotie naar de Hoofdklasse. Onze tegenstander is Prinsenbeek 2, zij eindigde op de 5e plaats in de Hoofdklasse dit seizoen. Beide teams wilden er voor gaan en kwamen in de sterkste opstelling naar de speelhal in Breda.


Het thuisspelend team, in dit geval Prinsenbeek, moest als eerste hun speelvolgorde bepalen. Wij konden hierdoor onze indeling aanpassen. Normaal start Glenn altijd, maar vanavond besloten we dat het beter was dat Kevin zou beginnen. Kevin was deze competitie geëindigd met een winstpercentage van 48%. Hij begon tegen Arthur, die een percentage had van 37% in de Hoofdklasse. Het werd een leuke partij, waarin Kevin net iets beter speelde en in 4 sets de winst pakte. In de 2e wedstrijd speelde Glenn (72%) tegen de sterkste speler van Prinsenbeek: Marco (62%). Het werd een superspannende 5-setter: 16-18, 9-11, 11-6, 11-4 en 10-12, waarin Glenn uiteindelijk de gelukkige winnaar was.

De derde wedstrijd was een dames onderonsje: Cockie (81%) speelde tegen Krista (41%). Hoewel beide speelsters zeer aanvallend ingesteld zijn, werd er nauwelijks aanvallend gespeeld. Geen van beiden lukte het om de aanval te openen of daarmee te scoren. In drie sets ging de winst uiteindelijk wel overtuigend naar Cockie.


Na de eerste speelronde volgt altijd de dubbelpartij. Vanavond speelden Cockie samen met Glenn. Ondanks de matige training van de vrijdagavond ervoor, wisten zij gemakkelijk in 3 sets te winnen. We kwamen op een zeer riante voorsprong van 4-0.


In de vijfde wedstrijd moest Kevin tegen Marco. Kevin speelde een goede wedstrijd, maar helaas ging de partij in 4 sets naar Prinsenbeek. Cockie pakte in de volgende het 5e punt voor Hirundo, waarna Glenn het vervolgens zou kunnen afmaken. Hij startte een beetje aarzelend, maar kwam daarna goed op stoom. In 4 sets won hij de partij en bracht de tussenstand op 6-1 en hierdoor was promotie naar de Hoofdklasse een feit. Wat een prachtige prestatie!


Voor alle tafeltennisliefhebbers:      http://tafeltenniswinkel.nl