tNieuws

Tafeltennis

Omnisportvereniging Hirundo Lage Zwaluwe

NIEUWS

 

28 november 2018: Hirundo 1 – Never Down 2

 

Vanavond spelen we de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie. Onze concurrent BSM heeft gisteren al gespeeld en met 6-4 gewonnen. We weten dus van tevoren dat wij ook minimaal 6 punten nodig hebben om kampioen te worden. Glenn, Kevin en Timo gaan proberen deze punten voor Hirundo binnen te slepen.

 

We starten goed. Glenn en Kevin winnen beide gemakkelijk hun eerste partij. Nu mag Timo aantreden, maar hij moet het opnemen tegen Jolanda, de sterkste speler van Never Down. Zij blijkt toch een maatje te groot en de stand wordt 2-1.

 

De vierde partij is altijd de dubbelpartij. Glenn en Timo spelen voor Hirundo. Het spel is niet hoogstaand maar er wordt gelukkig in 4 sets gewonnen.

 

Kevin sleept vervolgens ons 4e punt binnen. Nu is de beurt weer aan Glenn. Nu mag hij tegen Jolanda. Het wordt een typische wedstrijd. Beide spelers zijn zeer aanvallend ingesteld, maar geen van beide durft de aanval te openen. De wedstrijd is bloedstollend, maar Glenn maakt uiteindelijk de minste fouten. Timo kan Hirundo in de volgende partij het kampioenschap bezorgen. Hij heeft totaal geen last van deze druk en wint eenvoudig. De stand is 6-1 en het kampioenschap is behaald.

 

Er staan nog wel 3 partijen op het programma en ook in deze partijen wordt volop gestreden. Kevin verliest helaas net in 5 sets van Jolanda. Glenn en Timo winnen nog wel hun laatste partij. Uitslag 8-2. Door onze 1e plaats in de Eerste Klasse spelen we komend seizoen in de Overgangsklasse.

 

 

Hirundo 2 – Hirundo 1 (16 november 2018)

 

Beide teams komen uit in de Eerste Klasse van de Baronie competitie. Het is vandaag speelronde 9 van in totaal 10 rondes. Voor Hirundo 2 is het doek inmiddels gevallen in deze klasse. Zij kunnen degradatie helaas niet meer voorkomen. Voor Hirundo 1 is dat anders. Zij strijden nog om de koppositie met BSM uit Dongen. BSM heeft deze week al gespeeld en 7-3 gewonnen. Met deze voorkennis weten we dat we vanavond met 10-0 moeten winnen om in ieder geval gelijk te komen in punten. Er wordt aardig wat druk op onze schouders gelegd op deze manier.

 

Hirundo 2 is zeker niet van plan om ons iets cadeau te doen vanavond. Met Robbert, Sten en Albert zijn ze in de sterkste opstelling. Voor Hirundo 1 spelen Kevin, Glenn en Cockie. De 1e wedstrijd is tussen Robbert en Cockie. De 1e en 2e sets gaan eenvoudig naar Cockie. Robbert herpakt zich en past zijn spel aan: 14-12 voor Robbert in de 3e set. De 4e set gaat gelijk op, maar Cockie pakt nipt de winst (10-12) en het 1e punt voor Hirundo 1. Hierna is de beurt aan Sten en Kevin. Twee gelijkwaardige spelers. Het worden 3 hele leuke en spannende sets, maar Kevin wordt uiteindelijk de winnaar (9-11, 13-13 en 11-13). Nu mogen Albert en Glenn tegen elkaar. Het verschil is duidelijk. Glenn pakt met

 

7-11, 5-11 en 6-11 ons 3e punt.

 

Nu volgt de dubbelpartij. Hirundo 1 heeft tot op heden 7 van de 8 dubbelpartijen gewonnen en voegt er vanavond weer één aan toe. Kevin en Glenn verslaan Albert en Robbert in drie sets.

 

De 5e partij is tussen Sten en Cockie. Sten start heel sterk en pakt de 1e set met 13-11. Ook in de 2e set neemt hij het initiatief, maar laat het aan het einde toch nog glippen: 9-11. In de 3e en 4e set is Cockie duidelijk de betere en de winst gaat weer naar Hirundo 1.

 

Glenn sleept ons 6e punt binnen: eenvoudig wint hij van Robbert. De volgende partij is tussen Albert en Kevin. Ook hier is Kevin duidelijk de betere.

 

In de volgende partij wordt weer wat meer strijd geleverd. Sten en Glenn verschijnen achter tafel. De 1e set gaat gelijk op en wordt met 12-10 door Glenn gewonnen. Glenn wint ook de 2e set (5-11). De 3e set gaat naar Sten (12-10). Ook de 4e set is superspannend. Het blijft gelijk op gaan, maar uiteindelijk is het Glenn die in de verlenging wint (11-13). Jammer voor Sten. Hij heeft zo goed gespeeld vanavond, maar kan helaas geen puntje binnenslepen voor Hirundo 2.

 

In de voorlaatste partij staan Albert en Cockie tegenover elkaar. Het wordt een leuke, gelijk opgaande wedstrijd. Voor ieder punt wordt gestreden, maar Cockie pakt in 4 sets toch de winst. Robbert en Kevin mogen het uiteindelijk afmaken. Ook dit wordt een leuke partij. Beide spelers zijn aardig gelijk aan elkaar, maar Kevin wint uiteindelijk met 3 keer 11-9.

 

Het wordt uiteindelijk dus 10-0. Gunstig voor ons, maar wel een beetje geflatteerd. Zeker complimenten voor de strijdlust van Hirundo 2. Hirundo 1 is natuurlijk superblij met deze 10 punten. Nog een speelronde te gaan. Spannend…

 

 

 

BSM 2- Hirundo 1

 

Op dinsdag 6 november speelde Hirundo 1 een belangrijke uitwedstrijd tegen BSM 2. Met nog drie wedstrijden te gaan was BSM de koploper van de eerste klasse en Hirundo bezette de tweede plaats met drie punten achterstand. Bij een overwinning van 7-3 of meer zou Hirundo dus de koppositie overnemen terwijl bij een nederlaag de kansen op het kampioenschap zo goed als verkeken zouden zijn. Namens Hirundo speelden Cockie, Glenn en Kevin en ze namen het op tegen Ton, Ruud en Kees van BSM.

 

De eerste wedstrijd ging tussen Ton en Glenn. In de eerste twee sets had Glenn niks te vertellen (11-4 en 11-2), maar na een 8-11 overwinning in de derde set leek hij het tij te kunnen keren, maar helaas verloor hij de vierde set met 11-8. De tweede wedstrijd ging tussen Ruud en Kevin. De eerste set ging met 11-5 verloren, in de tweede set leek Kevin een 10-4 achterstand te gaan goedmaken, maar helaas mislukte dit en ging de set met 12-10 naar Ruud en daarna werd de derde set verloren met 11-7.

 

De 2-0 achterstand waar Hirundo nu tegenaan keek was niet gunstig voor de titelkansen dus daarom was het aan Cockie om er 2-1 van te maken. In de derde wedstrijd nam ze het op tegen Kees en ze won gemakkelijk in drie sets (3-11, 6-11, 2-11) en daardoor was de stand alweer iets dragelijker. Daarna mochten Kevin en Glenn gaan proberen om er in de dubbel gelijk van te gaan maken, ze namen het op tegen Ton en Kees. In een spannende wedstrijd kwam het uiteindelijk tot een vijfde set, maar deze werd helaas nipt met 10-12 verloren en dus stond er ineens een 1-3 achterstand op het bord.

 

Glenn mocht gelijk na de dubbel door tegen Ruud. In de eerste set kreeg Glenn alle kansen om op voorsprong te komen, maar hij verloor uiteindelijk met 13-11. De twee sets erna gingen echter ruim verloren dus werd de stand 1-4 in het voordeel van BSM. De zesde wedstrijd ging tussen Ton en Cockie, Cockie wist de eerste set met 10-12 te winnen, maar de tweede set ging weer naar Ton met 11-9. In de sets daarna kreeg Cockie echter de overhand en ze won deze sets met 8-11 en 7-11 en bracht Hirundo zo weer terug in de wedstrijd.

 

Vervolgens mocht Kevin het opnemen tegen Kees, Kevin won deze wedstrijd eenvoudig in drie sets en zo werd de stand 4-3 in het voordeel van BSM. Nu was de beurt weer aan Cockie om er gelijk van te maken, dit mocht ze gaan doen tegen Ruud. Ruud wist de eerste set met 11-9 te winnen, maar daarna kreeg Cockie de overhand en was het zo gebeurt (2-11, 6-11, 3-11). In de een na laatste wedstrijd speelde Glenn tegen Kees. Glenn wist deze wedstrijd eenvoudig in drie sets te winnen en bracht hiermee Hirundo voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. In de laatste wedstrijd kon Hirundo zelfs nog de overwinning binnenslepen als Kevin van Ton zou winnen, dit zat er helaas niet in Ton won eenvoudig in drie sets met 11-8, 11-2, 11-4.

 

Aan het eind van de avond stond er dus uiteindelijk een 5-5 op het scorebord en blijven de verhoudingen tussen de nummer 1 en 2 van de eerste klasse ongewijzigd. Met nog twee wedstrijden te gaan staat Hirundo drie punten achter op BSM en mochten de teams gelijk komen in de stand dan is het onderling resultaat in het voordeel van Hirundo (6-4 overwinning thuis en 5-5 uit). Dus de titelstrijd die zal nog tot de laatste speelronde spannend blijven en anders is er altijd nog de mogelijkheid om als nummer 2 via een promotie/degradatie duel te promoveren.

 

 

 

Gageldonk 2 – Hirundo 1

 

Vanavond staat speelronde 6 op het programma. De eerste wedstrijd van de 2e competitiehelft. Kevin, Glenn en Cockie spelen uit bij Gageldonk in Breda.

 

Kevin start tegen Lucien, een lastige speler. Niet vanwege zijn spel, maar vanwege de “vreemde” rubbers op zijn batje. Kevin kan zich goed aan het spel aanpassen en wint de partij in 4 sets. Glenn speelt de 2e wedstrijd tegen Gerard. Hij is duidelijk de betere en wint gemakkelijk in 3 sets. Nu is de beurt aan Cockie. Zij speelt tegen Ton, de sterkste speler van het team. De eerste set wordt nog gewonnen, maar daarna is het over. Ton wint in 4 sets en brengt de stand op 1-2.

 

Kevin en Glenn spelen de dubbel tegen Ton en Lucien en dat wordt een gemakkelijke overwinning. We lopen verder uit naar 6-1, doordat we allemaal onze 2e partij winnen. Kevin doet dat vrij eenvoudig tegen Gerard. Cockie heeft veel moeite met het lastige spel van Lucien, maar wint toch in 5 sets. De meest knappe overwinning is die van Glenn. Hij wint in 5 sets van Ton.

 

Cockie sleept ons 7e punt binnen. In drie sets wordt gewonnen van Gerard. Nu is de beurt weer aan Kevin. Hij moet het opnemen tegen Ton. Ondanks zijn goede spel, verliest hij nipt in 5 sets. De laatste wedstrijd is tussen Lucien en Glenn. Glenn heeft pas één partij verloren in deze competitie en dat was de thuiswedstrijd tegen Lucien. Hij is nu extra gebrand om te winnen, maar helaas zit het er weer niet in. In drie sets gaat hij ten onder.

 

Al met al toch een verdienstelijke overwinning met 7-3, maar door de winst van BSM met 10-0 zijn we onze koppositie weer kwijt. We staan nu 1 punt achter, maar het blijft super spannend.

 

 

 

Never Down 2 – Hirundo 1, woensdag 10 oktober 2018

 

Vandaag speelde Hirundo 1 de laatste wedstrijd van de 1e helft van de competitie. Hirundo 1 strijdt mee om de 1e plaats in de 1e klasse. Hirundo 1 had de eerste vier wedstrijden gewonnen. Het gaat echter niet om het aantal winstpartijen maar om de behaalde punten. BSM had gisteren al met 9-1 gewonnen, dus we wisten dat we vanavond minimaal 7 punten moesten halen om weer gelijk te komen.

 

Glenn, Timo en Kevin hadden de eer deze avond om dat te realiseren. Glenn mocht beginnen en had geen enkele moeite met Jan Leijten en sloeg hem in 3 sets van tafel. Timo speelde tegen Henk Luijken, een zeer ervaren speler. De eerste set was voor Henk, maar daarna was Timo los en won uiteindelijk in 4 sets. Kevin had de meest lastige tegenstandster deze avond: Jolanda Luijken. Zij had dit seizoen nog geen partij verloren. Kevin startte sterk en won de eerste set. Kevin kwam de 2e set dik achter, maar vocht zich terug. Jammer genoeg ging de set toch met 14-12 verloren. De 3e set was weer voor Kevin en in de 4e trok Jolanda weer aan het langste eind. Kevin speelde uiteindelijk het slimst en het meest stabiel. 11-7 werd het in de 5e set. Een voortvarende start: 3-0.

 

Glenn en Timo traden aan voor de dubbel. De jongens waren op stoom en kwamen maar liefst met 10-0 voor in de 1e set. Met 2-11 werd uiteindelijk de set gewonnen. De 2e set werd al spannender (10-12 voor Hirundo) en de 3e sets werd zelfs verloren met 11-4. Gelukkig herpakten de jongens zich en werd ons 4e punt binnen gesleept.

 

Vervolgens speelde iedereen zijn 2e partij: Glenn won in drie keer 11-7 van Henk en ook Kevin pakte zijn 2e partij in 3 sets tegen Jan. Timo mocht aantreden tegen Jolanda. Ze liet zien dat ze tot vanavond niet voor niets op 100% stond en won uiteindelijk in 3 sets, al maakte Timo het haar in de 3e sets wel erg lastig (12-10). Stand inmiddels 6-1 in ons voordeel.

 

Tijd voor de laatste 3 partijen. Ook deze wedstrijden gingen allemaal naar Hirundo. Opmerkelijk was wel het gemak waarmee Glenn Jolanda van tafel veegde en haar op de persoonlijke ranglijst passeerde. Al met al een superknappe overwinning deze avond met maar liefst 9-1 waarna Hirundo 1 de koppositie weer overneemt. De 1e plaats geeft recht op directe promotie naar de overgangsklasse, de 2e plaats geeft recht op het spelen van een promotie/degradatieduel.

 

Stand na 5 wedstrijden:

 

1. Hirundo 1 38-12

 

2. BSM 2 36-14

 

3. Gageldonk 1 30-20

 

4. Gageldonk 2 26-24

 

5. Never Down 2 15-35

 

6. Hirundo 2 05-45

 

Voor alle tafeltennisliefhebbers: http://tafeltenniswinkel.nl