tNieuws

Hirundo 1 – Dior 2 (speelweek 1)

Na ons kampioenschap en promotie mogen we op 16 januari aantreden tegen Dior uit Rijen. De eer was aan Timo, Kevin en Cockie om ons te bewijzen in deze klasse. Na 10 wedstrijden werden de punten uiteindelijk verdeeld: 5-5. Kevin en Cockie wisten beide 2 partijen te winnen, Timo pakte ons laatste punt. Zeker geen slecht begin in deze toch wel pittige klasse.

Die Meede 3 – Hirundo 1 (speelweek 2)

Op 22 januari reisden we naar Made voor de uitwedstrijd tegen Die Meede. Lang leek het erop dat we met een invaller zouden gaan spelen, maar gelukkig kon Glenn op het laatste moment toch meedoen. Hij speelde samen met Kevin en Cockie.

We startten voortvarend: allemaal wonnen we onze 1e partij al hadden we daar soms wel 4 of 5 sets voor nodig. Glenn en Cockie traden aan voor de dubbel. Ze hadden nog niet vaak samen gespeeld, maar het liep als een trein. Cockie opende de aanval en Glenn ramde ze af, heerlijk! In 3 sets sleepten we ons 4e punt binnen. Glenn was in de “winning-mood” en won ook zijn volgende partij. Helaas voor Kevin kon het geluk niet blijven duren. In 4 sets verloor hij zijn wedstrijd. Cockie bracht vervolgens het 6e punt binnen.

Van de laatste drie wedstrijden wist alleen Cockie nog haar partij te winnen. In de partijen van Kevin en Glenn werd flink gestreden en om ieder punt werd geknokt, maar de jarenlange ervaring van de tegenstander gaf uiteindelijk de doorslag. Eindstand 7-3 voor Hirundo.

Hirundo 1 – Belcrum 2 (speelweek 3)

Op 30 januari stond de volgende thuiswedstrijd gepland, dit keer tegen Belcrum uit Breda. Timo mocht vanavond starten en pakte zeer verdienstelijk het 1e punt na een zenuwslopende vijfsetter. Cockie speelde de tweede partij tegen een Chinees die speelde met de penhoudersgreep, iets wat je niet zo vaak tegenkomt in onze competitie. Ze wist zich totaal geen raad met het spel en de winst ging naar Belcrum. Glenn bracht ons met een simpele zege terug op voorsprong: 2-1.

Timo en Glenn speelden een fantastische dubbelpartij en ook wisten we allemaal onze volgende enkelpartij te winnen, al ging dat bij de een wat gemakkelijker dan bij de ander.

Van de laatste ronde enkelspelen wist alleen Glenn nog zijn partij te winnen en werd hiermee “the man of the match”. Eindstand 7-3 in ons voordeel.

Die Meede 2 – Hirundo 1 (speelweek 4)

Op 5 februari reisden we voor de tweede keer deze competitie af naar Made. Timo en Glenn konden helaas beiden niet spelen vanavond, maar Rik was bereid om samen met Kevin en Cockie mee te gaan. Na 10 zware partijen was de eindstand 6-4 in ons voordeel. Kevin pakte 2 punten, Cockie 3 en Rik zorgde voor het laatste punt. Bedankt Rik!

Na 4 speelweken staan we samen met Never Down 1 op een gedeelde 1e plaats. Never Down is komende speelweek onze tegenstander.

1. Hirundo 1

2.. Never Down 1