gNieuws

Omnisportvereniging Hirundo Lage Zwaluwe

Gymnastiek

NIEUWS


Hirundo pakt 2x goud bij Finals DG


Zeven springers van Hirundo uit Lage Zwaluwe hadden zich geplaatst voor Dutch Gymnastics- the Finals in Rotterdam op 22 juni 2019. De wedstrijd was een individuele wedstrijd van het onderdeel groepsspringen.

Voor de junioren Marjolein van de Steenoven, Anne Karremans en Loes Backer en Luuk van den Hout was dit hun eerste landelijke finale. Nicole Heijkoop deed mee op het onderdeel airtrack bij de senioren niveau B.


Lars van Steeg kwam uit op B niveau in de categorie heren junioren. Zijn sprongen bij het onderdeel minitrampoline-pegases waren goed voor een vierde plaats. Bij het onderdeel airtrack behaalde Lars een welverdiende eerste plaats.


Isaura Harmsen kwam uit in de categorie dames junioren. Ze kwam uit op niveau B op de airtrack en eindigde op een dertiende plaats. Haar drie perfecte sprongen op de minitrampoline niveau C waren goed voor een welverdiende eerste plaats.


Luuk van den Hout sprong op niveau B bij de heren junioren op het onderdeel airtrack. De hoge sprongseries leverde hem een vierde plaats op. Op de onderdelen minitrampoline en minitrampoline-pegases kwam Luuk uit op niveau C. Op beiden onderdelen behaalde hij een mooie tweede plaats.


Het was een geweldige ervaring om aan deze wedstrijd mee te doen. Met drie springers op het podium is hiermee het sportseizoen voor Hirundo op een fantastische wijze afgesloten. Op naar het volgend seizoen!Veel gymplezier bij recreatieve turn- en doedag in Dongen.Op zaterdag 15 juni was Gymnastiekvereniging Hirundo van de partij bij de jaarlijkse turn- en speldag in de sporthal De Salamander in Dongen. Naast deze recreatieve turnwedstrijd is er voor de deelnemers een leuk speel- en gymprogramma.

De jongens en meisjes hebben hard gewerkt aan de voorgeschreven oefenstof. De onderdelen voor de meisjes waren balk, brug, mat en sprong. De jongens turnden op de gelijke brug en ringen en ook op de mat en sprong. De jury gaf vervolgens elke oefening een punt voor de moeilijkheid en de uitvoering. Het was een meerkamp wedstrijd, dus de scores van alle onderdelen werden bij elkaar opgeteld.

Voor veel kinderen was dit een eerste toestelwedstrijd en dat het spannend was kon je op de gezichten wel zien! Keurig groeten aan de jury, netjes werken, niets vergeten van de oefening en natuurlijk geen foutjes maken. Soms was een beetje hulp van de trainer nog nodig, maar dat geeft niets.

Bij de spelletjes was van alles te doen. De kinderen vonden onder andere de grote trampoline, de slackline, de airtumblingbaan, de spelletjeshoek en het speelplein erg leuk. Met een volle spelletjeskaart mocht een lekkere snoepzak worden opgehaald.


Het is een recreatieve wedstrijd, en meedoen is belangrijker dan winnen. Maar het is natuurlijk wel heel leuk als er prijzen worden behaald. We waren erg verrast met het groot aantal podiumplaatsen voor Hirundo. De volgende deelnemers mochten namelijk een prijs in ontvangst nemen: Suze van Dijk (6 jaar), Veerle Sulkers (9 jaar), Denise Spoorenberg (10 jaar), Jennifer van de Steenoven (12 jaar), Yaniek Suijker (8 jaar), Ticho van de Eijnde en Nick van Dijk (9 jaar). Van Harte gefeliciteerd!


Het was weer een hele organisatie met 20 deelnemers van Hirundo, waarvan er 15 meededen aan de wedstrijd. Als deelnemende vereniging hebben vanuit Hirundo veel vrijwilligers meegeholpen om deze dag mogelijk te maken, voor ondermeer begeleiding van de deelnemers, catering, begeleiding van de spelletjes, voorbereiding van de wedstrijd en jury. Allemaal heel erg bedankt!

Hirundo weer in de prijzen bij landelijke wedstrijd.


De junioren van Gymnastiekvereniging Hirundo uit Lage Zwaluwe deden afgelopen zaterdag mee bij het kampioenschap NK groepsspringen in sportcentrum Boulevard te Bergen op Zoom. Dit is de finale eindwedstrijd voor het C niveau.

Het mixteam begon fit en uitgeslapen aan onze eerste wedstrijdronde op de airtrack. Het team sprong lekker door de 6 series heen, met af en toe een kleine afwijking naar links! Maar gelukkig was de oefening verder zonder grote fouten. We waren met 17,05 punten een onverslaanbare koploper voor dit onderdeel in het klassement. Daarna sprongen onze zes dames junioren op de airtumblingbaan. Het was een zeer verzorgde oefening en door de zeer strakke uitvoering werd 20,80 gescoord. Dit was goed voor een vierde plaats in het zeer goed gevulde klassement. Dit was ver boven verwachting van zowel de trainer als de meiden zelf.


In de middag kwam het mixteam in actie op het onderdeel minitrampoline-pegases. Wat een ervaring heeft dit team inmiddels! Ondanks wat wijzigingen in de oefenstof op het laatste moment komt in de wedstrijd alles op zijn pootjes terecht. Er was af en toe een extra pasje nodig, maar verder werden alle oefeningen gesprongen en goed geland. Tot slot sprong het mixteam op de minitrampoline. Er was wat extra teamwork voor nodig om de situatie tijdens de wedstrijd op orde te krijgen, maar ook hier bleek dat er een ervaren team bezig was met één gezamenlijk doel: winnen.

Het ging er ook prima aan toe op de tribune, waar onze supporters alle scores zorgvuldig bijhielden. Met verbazing werden onze punten en die van de tegenstanders genoteerd. We bleken met glans de strijd te winnen! Het mixteam mocht drie gouden bekers in ontvangst nemen voor de geleverde topprestaties. Ouders, trainers en de springers zelf zijn uiteraard supertrots op dit behaalde succes.
Plaatsingswedstrijd in Nunspeet

Het wedstrijd seizoen is nog niet afgelopen. Bij de kwalificatiewedstrijden die plaatsvonden op 25 mei in Nunspeet, hebben 7 wedstrijdspringers zich gekwalificeerd voor de het individueel springen bij de Finals van Dutch Gymnastics in Ahoy op 22 juni. De komende weken gaan Lars, Luuk, Marjolein, Isaura, Anne en Loes en Nicole keihard trainen om goed voorbereid te starten aan de Finals in Ahoy-Rotterdam.


Bondscontributie 2018


Ook in 2018 moet er bondscontributie betaald worden. Dit wordt door de afdeling gymnastiek elk kwartaal (dus 4x per jaar) gelijk met de 'gewone' contributie ge-ind. De bondscontributie moet betaald worden aan de KNGU.


Voor 2018 gelden de volgende bedragen:

onder de 16 jaar: 5,35 per kwartaal

boven de 16 jaar: 6,55 per kwartaal


Mocht u vragen hierover hebben, kunt u contact opnemen met Karin Heijkoop (hirundogymleden@live.nl)Wedstrijd verslag Individueel groepsspringen


Op 6 oktober hebben de springers uit de springgroepen van Hirundo meegedaan aan het regionale individuele springtoernooi en aan de microteam wedstrijd. De wedstrijd was dichtbij, namelijk in de sporthal de Salamander in Dongen. Ook Nel Groendeveld was mee, namens Hirundo om te jureren. Voor het begeleiden van de groepen was Amber mee. Amber loopt momenteel stage bij onze selectiegroep.


Onze jeugd-springers Nadia, Gwen, Denise en Jennifer deden voor het eerst mee. Ze deden mee op de volgende onderdelen aitrumblingbaan, minitrampoline en minitrampoline pegases. De kunst is om de sprong perfect uit te voeren en zo mooi mogelijk te landen. Daar hadden we extra op geoefend. Netjes stilstaan na de sprong is heel moeilijk. De wedstrijd was per toestel met soms wel 35 deelnemers in 1 wedstrijd.


Het bleek niet eenvoudig om foutloos alleen voor de jury te presteren. Daar is veel concentratie en zelfvertrouwen voor nodig. We hebben het er uiteindelijk goed vanaf gebracht. Geen podiumplaats, maar ze hebben zeker goede prestaties geleverd. Denise kwam heel dicht in de buurt van een podiumplaats op het onderdeel minitrampoline. Haar salto’s, hurksalto, hoeksalto en streksalto, waren geweldig. Jennifer pakte net mis op de airtumblingbaan. Gwen en Nadia zaten ruim boven de middenmoot: ook heel goed gedaan.


Onze junioren deden natuurlijk ook mee. Dit waren: Loes, Anne, Isaura, Marjolein, Luuk en Lars. Marjolein, Anne en Loes sprongen op C niveau. Loes zat voor het eerst bij de junioren en turnde een mooie wedstrijd op ondermeer de airtumblingbaan met een mooie flikflak-serie. Anne presteerde vooral op de minitrampoline. Ze behaalde daar een verdiende vijfde plaats en dus een podiumplaats. Haar sprongen waren erg mooi hoog uitgevoerd en geland. Marjolein sprong nog nooit zo goed en viel net buiten de prijzen. Ze werd zevende op de minitramp en achtste op de airtumbling, waar ze de punch salto turnde. Isaura kwam uit op B-niveau. Ze turnde prima, en behaalde uiteindelijk met haar streksalto halve draai op de airtumblingbaan een vijfde plaats op het podium. Ze had veel kunnen eindigen, maar de airtumblingbaan was veel te zacht om goed op te kunnen springen. Erg jammer voor Isaura.


Dit was voor Luuk zijn eerste individuele wedstrijd en Luuk was onze topscoorder. Hij behaalde op minitramp en minitramp-pegases een tweede plaats bij de heren Junioren C. Voor de airtumblingbaan behaalde hij een zeer verdiende eerste plaats. Zijn sprongseries waren bijzonder hoog en perfect geland. Lars turnde alle onderdelen op B-niveau en behaalde een eerste plaats op de pegases. Lars springt individueel inmiddels over de hoge pegases op 1,65 m hoog.


Dat lukt hem dus prima. Op minitramp pakte Lars na de prijzen door kleine foutjes bij de uitvoering van de schroeven en dubbelsalto. Het mooie was dat Lars ook een podiumplaats had bij de airtumblingbaan. Super, want zo was zowel de eerste als de tweede plaats van deze wedstrijd behaald door Hirundo!Wedstrijd verslag Microteam wedstrijden


Na de middag was er voor de jeugd ook nog microteam. Hier deed Evi ook mee. Dit is een combi-wedstrijd met 3 sprongseries op de airtumblingbaan, 1 sprong op de pegases, en 2x op de minitrampoline. Het optreden is op muziek en heeft een ander regelement dan bij het gewone groepsspringen. Er mag bijvoorbeeld niets worden voorgezegd en tussendoor moet er worden gerend. Het optreden is dan in twee delen, het eerste deel was met de minitrampoline/pegases en ging echt heel goed. Het tweede onderdeel ging ook goed, ondanks dat bij het inspringen Jennifer nog geblesseerd raakte. Het jeugdteam heeft dat onderling super goed ter plekke opgelost. Dat ik ook erg knap. Er werd foutloos arabier salto gesprongen in de tweede serie door Nadia, Gwen en Evi. En in de derde serie sprong het team hurksalto voorover. Knap gedaan! In de gehele microteamwedstrijd werd ons jeugdteam vierde. Een mooie prestatie voor een eerste deelname aan deze ingewikkelde wedstrijd.


We deden ook mee met de microteamwedstrijd met de junioren. Op C niveau bestond dit team uit Loes, Anne en Marjolein. Ze deden het geweldig, zeker op de airtumblingbaan. Het zag er super goed uit. Op de pegases ging het mis, ze miste hierdoor een eis, en dat kost dik punten. Uiteindelijk behaalde dit team een vierde plaats.


Het microteam B niveau bestond uit Lars, Luuk en Isaura. Al op voorhand hadden we ingeschat dat het een zware wedstrijd zou worden en we dus risico moesten nemen om mee te doen. Alleen met een hoge moeilijkheidswaarde maak je kans op een prijs. Dus alles werd uit de kast gehaald om goed te scoren. Alleen helaas, bij zowel airtumbling als op de pegases ging het fout. Dat kostte tweemaal heel veel punten omdat eisen niet werden gehaald. Vanaf de tribune was dit natuurlijk nauwelijks zichtbaar. Het zag zeker op de airtumblingbaan gewoon prima uit, maar het regelement is zeer streng! De prijs ging dus naar de concurrent, Trafo uit Steenbergen. Dat hoort er ook bij.


Nadien hebben we met een aantal van de sporters bij de Mac gegeten en deze spannende en lange dag gezellig afgesloten.


We kijken terug op en topdag. Maar liefst zeven medailles voor Hirundo bij het individueel springen.Springbak


Op zondag 16 september hebben we met de junioren en het jeugdteam in de turnhal in Prinsenbeek getraind. Superleuk om te doen, want je valt dan in de blokkenbak. De sporters kunnen vrij oefenen zonder zich te bezeren. Waar zijn we dan zoal mee bezig :


* Lars oefent voor de tsukahara en overslag salto op de pegases


* Luuk voor de dubbelsalto en schroefsalto,


* Nicole oefent voor de dubbel en de tsukahara


* Isaura voor streksalto achterover met hele schroef


* Marjolein, Anne voor de streksalto 1/1 schroef vooruit


* De meisjes jeugd oefenen vooral voor de arabier salto, net als Amber en Nikki.


Het was een leuke middag.


Onze hulp

Er komen gelukkig heel veel jongens en meisjes bij ons gymmen en turnen op de woensdag in onze gymlessen. Natuurlijk moet er elke week veel begeleiding beschikbaar zijn om samen met onze trainers de kinderen te laten turnen en gymmen. In veel groepen zitten momenteel meer dan 25 kinderen. Er komt veel bij kijken om deze sporters elke week een leuk programma aan te bieden.


Gelukkig zijn onze junioren/senioren erg actief bij het helpen bij onze gymlessen. Elke week komt Loes helpen bij de meisjes. Marjolein komt ook als ze op tijd terug is van school. Lars helpt elke week bij de jongensgroep. In de avond is Olga aan het helpen bij juf Nicole. Momenteel lopen zowel Amber als Suzanne bij ons stage vanuit de opleiding Sport en Bewegen. Op dinsdag helpen nu Daisy en Amber bij de selectie. We hopen dat Bibi het nu erg naar haar zin heeft op haar buitenlandse stage en we hopen dat zijn in januari weer terugkomt bij ons in de les.


Gelukkig hebben we ook nog hulp ouders die ons helpen in de gymles en helpen met het klaarzetten van de toestellen voor de les.


Wil je ook helpen: laat het ons weten!


Opleiding assistent trainer

Lars en Marjolein volgen de opleiding assistent trainer bij de KNGU, de gymnastiekbond. Hiervoor volgen zij op zondag lessen in Roosendaal. Ook moeten ze opdrachten uitvoeren in de gymles bij onze vereniging. Als we met de lesmappen rondlopen, zien jullie dus dat wij bezig zijn met het opleiden van onze vrijwilligers. In december doen Lars en Marjolein examen.


Succes!


WIE KOMT ER BIJ ?

Wij sporten elke dinsdag avond van 20.15-21.15 uur. Wij? Dat zijn de dames en heren van de sportfit groep. Wij doen niet iets heel hips, niets iets spectaculairs, niet iets met buitengewone prestaties. Maar wij doen wel wat heel Nederland zou moeten doen. Wij doen elke week spierkracht versterkende oefeningen, wij doen aan conditie training en wij brengen de spieren in ons gehele lijf elke week in beweging. Zo blijven wij van de sport fitgroep sportief en fit.


Hoe we dat doen: nou gewoon bewegen, met elkaar, ontspannen en iedereen op eigen niveau. We doen conditietraining, buikspieren, beenspieren, algehele motoriek. We rennen, springen en huppelen, hinkelen enz. enz. Soms werken we met ballen, dan weer met stokken of bijvoorbeeld touwtjes. Alles wat je thuis alleen niet zo gauw doet. En daarna doen we een spel, bijvoorbeeld basketbal, hockey, blokjesvoetbal of volleybal. Of we gaan badmintonnen, of…. Er is zoveel mogelijk en dat doen we dan ook. Geen les hetzelfde.


Wij zouden het leuk vinden als JIJ bij ons komt sporten. Kom eens kennis maken. Wij zijn er elke week! Tot gauw, ** Team Sportfit **.