gNieuws

Gymnastiek

Omnisportvereniging Hirundo Lage Zwaluwe

NIEUWS

 

Hirundo blij met 6 keer 1e prijs bij springwedstrijden

 

Op 3 november hebben 17 jongens en meisjes van diverse gymgroepen meegedaan aan het toernooi groepsspringen in Bergen op Zoom. Vanaf de tribune werden ze aangemoedigd door een grote delegatie uit Lage Zwaluwe.

 

De jeugdmeisjes (9-12 jaar) deden mee op niveau D. Op de minitrampoline werd goed gesprongen, op de lange mat werd netjes gewerkt. Op de kast met de plankoline werd echt heel goed gescoord. De groep ontving een eerste prijs voor dit onderdeel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het jongste meisjesteam kwam uit in de E-wedstrijd op de onderdelen minitrampoline, kast met en op de lange mat. Ze deden mee in de leeftijdscategorie 6-8 jaar. Ze hebben nog weinig wedstrijdervaring maar dat maakte niets uit. Dit team ging met twee prijzen naar huis!

 

De jongens deden mee aan de wedstrijd voor de benjamins (6-8 jaar) in niveau E. De kleine mannen van Hirundo deden erg hun best en hebben ook erg goed gepresteerd. Ze mochten drie keer op de bank om drie maal de eerste prijs in ontvangst te nemen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hirundo is supertrots op haar teams!

 

 

Bondscontributie 2018

 

Ook in 2018 moet er bondscontributie betaald worden. Dit wordt door de afdeling gymnastiek elk kwartaal (dus 4x per jaar) gelijk met de 'gewone' contributie ge-ind. De bondscontributie moet betaald worden aan de KNGU.

 

Voor 2018 gelden de volgende bedragen:

onder de 16 jaar: 5,35 per kwartaal

boven de 16 jaar: 6,55 per kwartaal

 

Mocht u vragen hierover hebben, kunt u contact opnemen met Karin Heijkoop (hirundogymleden@live.nl)

 

 

Wedstrijd verslag Individueel groepsspringen

 

Op 6 oktober hebben de springers uit de springgroepen van Hirundo meegedaan aan het regionale individuele springtoernooi en aan de microteam wedstrijd. De wedstrijd was dichtbij, namelijk in de sporthal de Salamander in Dongen. Ook Nel Groendeveld was mee, namens Hirundo om te jureren. Voor het begeleiden van de groepen was Amber mee. Amber loopt momenteel stage bij onze selectiegroep.

 

Onze jeugd-springers Nadia, Gwen, Denise en Jennifer deden voor het eerst mee. Ze deden mee op de volgende onderdelen aitrumblingbaan, minitrampoline en minitrampoline pegases. De kunst is om de sprong perfect uit te voeren en zo mooi mogelijk te landen. Daar hadden we extra op geoefend. Netjes stilstaan na de sprong is heel moeilijk. De wedstrijd was per toestel met soms wel 35 deelnemers in 1 wedstrijd.

 

Het bleek niet eenvoudig om foutloos alleen voor de jury te presteren. Daar is veel concentratie en zelfvertrouwen voor nodig. We hebben het er uiteindelijk goed vanaf gebracht. Geen podiumplaats, maar ze hebben zeker goede prestaties geleverd. Denise kwam heel dicht in de buurt van een podiumplaats op het onderdeel minitrampoline. Haar salto’s, hurksalto, hoeksalto en streksalto, waren geweldig. Jennifer pakte net mis op de airtumblingbaan. Gwen en Nadia zaten ruim boven de middenmoot: ook heel goed gedaan.

 

Onze junioren deden natuurlijk ook mee. Dit waren: Loes, Anne, Isaura, Marjolein, Luuk en Lars. Marjolein, Anne en Loes sprongen op C niveau. Loes zat voor het eerst bij de junioren en turnde een mooie wedstrijd op ondermeer de airtumblingbaan met een mooie flikflak-serie. Anne presteerde vooral op de minitrampoline. Ze behaalde daar een verdiende vijfde plaats en dus een podiumplaats. Haar sprongen waren erg mooi hoog uitgevoerd en geland. Marjolein sprong nog nooit zo goed en viel net buiten de prijzen. Ze werd zevende op de minitramp en achtste op de airtumbling, waar ze de punch salto turnde. Isaura kwam uit op B-niveau. Ze turnde prima, en behaalde uiteindelijk met haar streksalto halve draai op de airtumblingbaan een vijfde plaats op het podium. Ze had veel kunnen eindigen, maar de airtumblingbaan was veel te zacht om goed op te kunnen springen. Erg jammer voor Isaura.

 

Dit was voor Luuk zijn eerste individuele wedstrijd en Luuk was onze topscoorder. Hij behaalde op minitramp en minitramp-pegases een tweede plaats bij de heren Junioren C. Voor de airtumblingbaan behaalde hij een zeer verdiende eerste plaats. Zijn sprongseries waren bijzonder hoog en perfect geland. Lars turnde alle onderdelen op B-niveau en behaalde een eerste plaats op de pegases. Lars springt individueel inmiddels over de hoge pegases op 1,65 m hoog.

 

Dat lukt hem dus prima. Op minitramp pakte Lars na de prijzen door kleine foutjes bij de uitvoering van de schroeven en dubbelsalto. Het mooie was dat Lars ook een podiumplaats had bij de airtumblingbaan. Super, want zo was zowel de eerste als de tweede plaats van deze wedstrijd behaald door Hirundo!

 

 

Wedstrijd verslag Microteam wedstrijden

 

Na de middag was er voor de jeugd ook nog microteam. Hier deed Evi ook mee. Dit is een combi-wedstrijd met 3 sprongseries op de airtumblingbaan, 1 sprong op de pegases, en 2x op de minitrampoline. Het optreden is op muziek en heeft een ander regelement dan bij het gewone groepsspringen. Er mag bijvoorbeeld niets worden voorgezegd en tussendoor moet er worden gerend. Het optreden is dan in twee delen, het eerste deel was met de minitrampoline/pegases en ging echt heel goed. Het tweede onderdeel ging ook goed, ondanks dat bij het inspringen Jennifer nog geblesseerd raakte. Het jeugdteam heeft dat onderling super goed ter plekke opgelost. Dat ik ook erg knap. Er werd foutloos arabier salto gesprongen in de tweede serie door Nadia, Gwen en Evi. En in de derde serie sprong het team hurksalto voorover. Knap gedaan! In de gehele microteamwedstrijd werd ons jeugdteam vierde. Een mooie prestatie voor een eerste deelname aan deze ingewikkelde wedstrijd.

 

We deden ook mee met de microteamwedstrijd met de junioren. Op C niveau bestond dit team uit Loes, Anne en Marjolein. Ze deden het geweldig, zeker op de airtumblingbaan. Het zag er super goed uit. Op de pegases ging het mis, ze miste hierdoor een eis, en dat kost dik punten. Uiteindelijk behaalde dit team een vierde plaats.

 

Het microteam B niveau bestond uit Lars, Luuk en Isaura. Al op voorhand hadden we ingeschat dat het een zware wedstrijd zou worden en we dus risico moesten nemen om mee te doen. Alleen met een hoge moeilijkheidswaarde maak je kans op een prijs. Dus alles werd uit de kast gehaald om goed te scoren. Alleen helaas, bij zowel airtumbling als op de pegases ging het fout. Dat kostte tweemaal heel veel punten omdat eisen niet werden gehaald. Vanaf de tribune was dit natuurlijk nauwelijks zichtbaar. Het zag zeker op de airtumblingbaan gewoon prima uit, maar het regelement is zeer streng! De prijs ging dus naar de concurrent, Trafo uit Steenbergen. Dat hoort er ook bij.

 

Nadien hebben we met een aantal van de sporters bij de Mac gegeten en deze spannende en lange dag gezellig afgesloten.

 

We kijken terug op en topdag. Maar liefst zeven medailles voor Hirundo bij het individueel springen.

 

 

Springbak

 

Op zondag 16 september hebben we met de junioren en het jeugdteam in de turnhal in Prinsenbeek getraind. Superleuk om te doen, want je valt dan in de blokkenbak. De sporters kunnen vrij oefenen zonder zich te bezeren. Waar zijn we dan zoal mee bezig :

 

* Lars oefent voor de tsukahara en overslag salto op de pegases

 

* Luuk voor de dubbelsalto en schroefsalto,

 

* Nicole oefent voor de dubbel en de tsukahara

 

* Isaura voor streksalto achterover met hele schroef

 

* Marjolein, Anne voor de streksalto 1/1 schroef vooruit

 

* De meisjes jeugd oefenen vooral voor de arabier salto, net als Amber en Nikki.

 

Het was een leuke middag.

 

Onze hulp

Er komen gelukkig heel veel jongens en meisjes bij ons gymmen en turnen op de woensdag in onze gymlessen. Natuurlijk moet er elke week veel begeleiding beschikbaar zijn om samen met onze trainers de kinderen te laten turnen en gymmen. In veel groepen zitten momenteel meer dan 25 kinderen. Er komt veel bij kijken om deze sporters elke week een leuk programma aan te bieden.

 

Gelukkig zijn onze junioren/senioren erg actief bij het helpen bij onze gymlessen. Elke week komt Loes helpen bij de meisjes. Marjolein komt ook als ze op tijd terug is van school. Lars helpt elke week bij de jongensgroep. In de avond is Olga aan het helpen bij juf Nicole. Momenteel lopen zowel Amber als Suzanne bij ons stage vanuit de opleiding Sport en Bewegen. Op dinsdag helpen nu Daisy en Amber bij de selectie. We hopen dat Bibi het nu erg naar haar zin heeft op haar buitenlandse stage en we hopen dat zijn in januari weer terugkomt bij ons in de les.

 

Gelukkig hebben we ook nog hulp ouders die ons helpen in de gymles en helpen met het klaarzetten van de toestellen voor de les.

 

Wil je ook helpen: laat het ons weten!

 

Opleiding assistent trainer

Lars en Marjolein volgen de opleiding assistent trainer bij de KNGU, de gymnastiekbond. Hiervoor volgen zij op zondag lessen in Roosendaal. Ook moeten ze opdrachten uitvoeren in de gymles bij onze vereniging. Als we met de lesmappen rondlopen, zien jullie dus dat wij bezig zijn met het opleiden van onze vrijwilligers. In december doen Lars en Marjolein examen.

 

Succes!

 

WIE KOMT ER BIJ ?

Wij sporten elke dinsdag avond van 20.15-21.15 uur. Wij? Dat zijn de dames en heren van de sportfit groep. Wij doen niet iets heel hips, niets iets spectaculairs, niet iets met buitengewone prestaties. Maar wij doen wel wat heel Nederland zou moeten doen. Wij doen elke week spierkracht versterkende oefeningen, wij doen aan conditie training en wij brengen de spieren in ons gehele lijf elke week in beweging. Zo blijven wij van de sport fitgroep sportief en fit.

 

Hoe we dat doen: nou gewoon bewegen, met elkaar, ontspannen en iedereen op eigen niveau. We doen conditietraining, buikspieren, beenspieren, algehele motoriek. We rennen, springen en huppelen, hinkelen enz. enz. Soms werken we met ballen, dan weer met stokken of bijvoorbeeld touwtjes. Alles wat je thuis alleen niet zo gauw doet. En daarna doen we een spel, bijvoorbeeld basketbal, hockey, blokjesvoetbal of volleybal. Of we gaan badmintonnen, of…. Er is zoveel mogelijk en dat doen we dan ook. Geen les hetzelfde.

 

Wij zouden het leuk vinden als JIJ bij ons komt sporten. Kom eens kennis maken. Wij zijn er elke week! Tot gauw, ** Team Sportfit **.